Alles dat je over houten garagedeuren moet weten

Een houten garagedeur is het summum als het om garagedeuren gaat. Zeker als je woning een landelijke uitstraling heeft, is er eigenlijk geen andere deur die beter bij je woning past. Maar stel nu dat je overweegt om een houten garagedeur te kopen, dan is het verstandig om je goed in te lezen in de voordelen, de prijzen en de mogelijkheden voordat je tot een aankoop overgaat. Garagedeuren zijn namelijk niet goedkoop, dus wil je dat je goed geïnformeerd een aankoopbeslissing neemt.

Wat zijn de voordelen van houten garagedeuren?

Naast de mooie uitstraling, is hout een duurzaam en sterk materiaal. Daardoor kan een garagedeur van hout jarenlang meegaan. Het enige dat van belang is, is dat je het deurblad om de paar jaar van een nieuwe verflaag voorziet, zodat het hout tegen de weersomstandigheden is opgewassen. Daarbij is het fijn dat hout niet kan roesten, iets dat bij stalen garagedeuren wel kan gebeuren, met een lelijke aanblik als gevolg.

Wat kost een houten garagedeur?

Allereerst is het goed om te weten dat de prijs van een houten garagedeur afhankelijk is van de houtsoort waarvan de deurbladen zijn gemaakt. Zo is eikenhout bijvoorbeeld een dure houtsoort, waardoor een eiken garagedeur zomaar een paar duizend euro kan kosten.

Naast de houtsoort, speelt natuurlijk ook de grootte van de deur een rol bij de prijs, alsook het motief dat in de deur is verwerkt (bekijk hier een aantal voorbeelden van motieven). Een model waarbij de deurbladen de vorm van een boog hebben zijn doorgaans het duurste. Als je van een budget van tussen de vier en zes duizend euro uitgaat, dan heb je volop keuze uit verschillende vormen en motieven.

Houten garagedeuren en bediening

Omdat een garagedeur van hout een stuk zwaarder is dan een garagedeur van stalen of kunststof, is het aan te raden om voor een elektrische bediening te kiezen. Hoewel de motor waarmee de deurbladen worden geopend al snel een paar honderd euro kosten, zul je er geen spijt van krijgen. Zeker niet als je de garagedeur als parkeerplaats gebruikt. Tijdens een regenbui kun je de deur immers vanuit je auto openen en droog de garage in rijden.

De Garagedeur Specialist: voor advies op maat

Tot zover de belangrijkste informatie over houten garagedeuren. Wil je een houten deur kopen, maar wil je daarbij graag advies van een specialist in garagedeuren? Neem dan contact op met de Garagedeur Specialist uit Moordrecht. Dit bedrijf heeft ruim 15 jaar ervaring met garagedeuren, waaronder garagedeuren met houten deurbladen.

Alternatief voor houten garagedeuren

Hoewel een houten garagedeur de uitstraling van je woning en garage kan verhogen, is het niet per definitie voor iedereen de beste deur om te kopen. Wanneer je bijvoorbeeld een woning hebt met een moderne uitstraling, dan past een sectionale garagedeur beter. Deze garagedeur is opgebouwd uit kunststof panelen die horizontaal worden gemonteerd, waardoor de deur een strakke uitstraling heeft.

Kortom, kijk altijd welk type garagedeur het beste bij je woning past en ga niet blind af op een bepaald type deur omdat die zo populair is

Tuin Diverse