Een kapschuur kopen, wat zijn je opties?

Wil je graag een kapschuur kopen maar heb je geen idee wat je opties zijn? We zetten ze graag even voor je op een rijtje. Zo’n houten schuurtje is namelijk ontzettend handig, en je kunt er veel meer mee dan je denkt! Je kunt allereerst kiezen voor een simpel schuurtje waar niet eens ramen in zitten. Dit zijn doorgaans hele kleine modellen die je enkel gebruikt voor opslag van tuingereedschap en andere kleine dingen. Er past soms nog net een fiets in, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wil je liever wat meer ruimte? Dan kun je beter een kapschuur kopen met ramen erin. Je ziet dan veel beter wat je aan het doen bent en hebt niet altijd een lamp nodig. Bovendien oogt het een stuk gezelliger dan een schuurtje zonder ramen. Het ziet er niet zo afgesloten uit.

Een kapschuur kopen met overkapping

Houten schuurtjes zijn er zowel met als zonder overkapping. Je kunt weliswaar geen spullen opslaan onder het overkapte deel, maar het is wel ontzettend handig om een loungeset onder te zetten! Dit is namelijk waarom veel mensen een kapschuur kopen. Als je de loungebank en stoelen onder de overkapping zet dan hoef je ze ten eerste nooit op te ruimen (bijvoorbeeld om te beschermen tegen de regen) en daarnaast zit je ook droog als je zelf op een zomeravond buiten wil blijven zitten als het regent. Het voelt bovendien een stuk knusser om onder een overkapping te zitten. Het enige nadeel is dat je dan minder zon hebt, maar als het heel heet is kan dat juist een voordeel zijn. Het is dus maar net wat je wilt…

Een kapschuur kopen als logeerhuisje

Je ziet steeds vaker dat mensen een dergelijke kapschuur kopen (oftewel houten tuinhuis) als logeerhuisje. Ze worden in een leuke kleur geschilderd, en men tovert de binnenkant om tot knusse slaapkamer. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je hem goed isoleert, en dat je zorgt dat het nergens tocht, anders kan het knap koud worden ’s nachts. Het is echter ideaal voor als je binnenshuis geen extra slaapkamer hebt voor gasten, want zo kun je toch mensen ontvangen.

Een houten blokhut voor de kinderen

Wat je ook steeds vaker ziet is dat mensen een kapschuur kopen, van iGarden, voor de kinderen. Deze richten ze van binnen super gezellig en kleurrijk in, met een tafeltje om aan te knutselen en een gezellig hoekje waar ze kunnen zitten met vriendjes of vriendinnen. Je kunt er zelfs bedjes in maken zodat ze er in de zomer kunnen logeren. Zo’n speelplek in de tuin is ideaal voor als je binnenshuis niet zoveel ruimte hebt, of als je ze soms gewoon even de vrijheid wilt geven om te spelen zonder dat je er zelf constant bovenop zit. Een kapschuur kopen voor in de tuin is dan perfect. Zo hebben ze hun eigen plek waar ze zich even kunnen terugtrekken als ze dat willen, en is het in huis lekker rustig.

Tuin Diverse