Het voorkomen en bestrijden van mollen

Een mollenplaag is niet iets waar je op te wachten zit. Daarom doe je er goed aan om mollen te voorkomen. Wanneer je al te laat bent, zal je mollen moeten bestrijden. In dit artikel vertellen we jou meer over het bestrijden en voorkomen van mollen, wat een mollenplaag precies in houdt en hoe je op een diervriendelijke manier van mollen af kunt komen. Lees snel verder.

Wat is een mollenplaag precies?

Bij een mollenplaag heb je last van mollen in je tuin. Mollen verplaatsen zich onder de grond en kunnen hierbij veel schade aanrichten. Als je te laat bent, bestaat er een kans dat je de tuin opnieuw moet laten aanleggen door de grondverzakkingen die mollen kunnen veroorzaken. Daarom raden we jou aan om mollen te voorkomen. Wanneer je mollen voorkomt weet je zeker dat je er geen last van krijgt, wat jou een hoop ellende in de toekomst kan besparen.

Wat kun je tegen mollen doen?

Het voorkomen van mollen is niet moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is ultrasone geluiden mollenverjager kopen of planten met onaangename geuren kopen. Mollen hebben een sterke neus en goede oren. Wanneer ze onprettige geluiden of geuren horen / ruiken zullen ze zeker weten uit de buurt van je tuin blijven.

Wanneer je te laat bent, zal je mollen moeten bestrijden. Dit kun je het beste op een diervriendelijke manier aanpakken, zodat de mol gewoon in leven kan blijven. In dit geval kun je kiezen voor een mollenbuis of ultrasone geluiden. Bij een mollenbuis vang je de mol, zodat je deze ergens anders weer vrij kunt laten. Meer weten? Neem dan eens een kijkje in het overzicht van mollenverjagers.

Tuin Diverse