Lekkere en simpele barbecuerecepten

In de zomer is er niets zo gezellig als met je vrienden en familie buiten zitten en te genieten van het mooie weer. Vaak begint de gezelligheid al ‘s middags en gaat deze nog door tot in de late uurtjes. Wanneer je met vrienden of familie bent wil je natuurlijk ook met z’n allen lekker eten. Veel mensen kiezen er daarom voor om te gaan barbecuen. Je kunt gezellig met z’n allen koken en genieten van heerlijk eten. In dit artikel geven we je diverse bbq recepten.


Maak zelf een barbecuespies

barbecue-820010_1280Bij een barbecue hoort uiteraard een stukje vlees. Je kunt natuurlijk gewoon een vleespakket bij de slager kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Maak bijvoorbeeld je eigen spiezen. Dit is helemaal niet moeilijk. Eerst snij je een bbq worst in drie stukken. Vervolgens snij je een paprika en een ui in stukken. Dit marineer je in een mengsel van olijfolie, rozemarijn en mosterd. Wanneer je klaar bent prik je alles aan een spies en ben je klaar om te barbecuen.

 

Lekkere gevulde portobello’s

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die helemaal geen of minder vlees eten. Dit hoeft helemaal niet saai te zijn, er zijn namelijk enorm veel lekkere vegetarische gerechten. Maak bijvoorbeeld gevulde portobello’s. Om deze te maken snijd je eerst een paprika en een teentje knoflook in stukjes. Deze braad je in een pan. Vervolgens meng je deze met roomkaas en hiermee vul je de portobello’s. Op de bovenkant van de portobello’s kun je nog wat geraspte kaas strooien om het gerecht helemaal af te maken.

 

pasta-salad-1974762_1280Een overheerlijke pastasalade

Tijdens de barbecue ben je natuurlijk niet alleen maar bezig met het braden van vlees of groente. Er wordt ook een hoop stokbrood en andere bijgerechten gegeten. Maak daarom een heerlijke pastasalade. Dit recept is enorm makkelijk om te maken. Allereerst kook je de pasta. Vervolgens meng je de pesto met stukjes paprika, snoeptomaatjes en rucola. Daarna voeg je de pasta toe en meng je alles door elkaar. Op deze manier zet je een heerlijk gerecht op tafel.

 

Tuin Diverse