Serre aanbouwen

Baalt u dat u wegens de Hollandse weersomstandigheden niet veel buiten kan zitten? Daar is een serre de ideale oplossing voor. Zo zit u lekker warm en droog maar hebt u toch het gevoel dat u in de tuin zit. Een serre is een ruimte die aan uw woning gebouwd wordt. De wanden en het dak bestaan uit glazen platen. Zo heeft u het gevoel dat u buiten bent wanneer u zich in de serre bevindt.

Verschil uitbouw en serre

Veel mensen kennen wel de uitbouw aan het huis. Het verschil tussen een uitbouw en een serre is dat een serre uit glas bestaat, waardoor het gevoel van buiten zitten gecreëerd wordt. Een uitbouw wordt vaak gebruikt om ruimte toe te voegen aan een huidige woning. Vaak wordt dit in dezelfde stijl gebouwd waardoor er in principe niet te zien is dat de uitbouw er later pas bij is gekomen. Een serre is echt een aparte ruimte. Daarnaast kan een serre ook zo functioneren dat een kant volledig open kan, wanneer het weer het wel toe laat.

 

De bouw

De bouw van een serre is relatief snel gebeurd. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden voor een serre. Zo kan er als materiaal gekozen worden voor hout, aluminium of kunststof. Daarnaast zijn er qua vorm ook nog vele opties. U kunt de serre helemaal naar uw smaak laten plaatsen en het mooi laten aansluiten bij uw woning. Een aannemer kan u hier goed over adviseren. Meestal is er voor het plaatsen van een serre een vergunning nodig, het is dus wel belangrijk dat u hier van tevoren rekening mee houd

 

Uw eigen serre

Een serre bouwen is niet een klus die u zonder ervaring gemakkelijk zelf uitvoert, het komt erg precies. Door contact op te nemen met een vakman, bent u zeker van kwaliteit. Dan kunt u lang plezier hebben van uw serre!

 

Tuin Diverse