Welke soorten terrasverwarmers zijn er?

Heeft u een grote tuin waar u graag in de zomer en nazomer maanden zit? Maar heeft u het vaak aan het einde van de avond koud? Dan is wellicht een terrasverwarmer een oplossing! Een terrasverwarmer hoeft niet duur of groot te zijn en kan heerlijk zijn voor dagen waarop het toch net te koud is om buiten te zitten. In dit artikel lichten wij een aantal terrasverwarmers toe die wellicht wel geschikt is voor uw tuin.

  1. Staande of hangende terrasverwarmer

Grofweg zijn er twee soorten terrasverwarmers, een staande of een hangende. Een hangende terrasverwarmer is simpelweg eenvoudig aan een want of plafond te monteren welke hierdoor ook weinig ruimte in beslag neemt. Vooral voor wat kleinere tuinen of ruimtes is het handig een hangende terrasverwarmer te nemen, zodat u geen ruimte verliest. Deze soorten terrasverwarmers vallen onder de “partytent heater” die met een koord op kunt hangen waardoor de warmte recht naar beneden straalt. Deze soorten terrasverwarmers zijn ook vaak elektrisch. Een staande terrasverwarmer daarentegen heeft als grote voordeel dat u die kunt verplaatsen en ook rondom warmte afgeeft. Onder deze soorten terrasverwarmers vallen ook wel de “flameheaters” welke een zichtbare vlam heeft en voor warmte en de sfeer zorgt. Daarnaast zijn er ook nog lounge heaters, welke speciaal ontworpen zijn voor loungesets en warmte af geeft op zithoogte.

  1. Oppervlakte en type verwarming

Op elke terrasverwarmer staat aangegeven hoeveel meter de terrasverwarmer maximaal kan verwarmen. Dit bereik hangt af van de weeromstandigheden maar ook de beschutting van de tuin en het vermogen. U kunt uiteraard ervoor kiezen als u een grote tuin heeft om meerdere terrasverwarmers te gebruiken, zoals eentje voor een loungeset en een voor eromheen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen een gas of elektrische verwarmer te kopen. Een gas verwarming heeft als voordeel dat ze mobiel zijn en dat u geen last heeft van de snoeren, daarnaast verwarmt het de oppervlakten in meerdere richtingen. Een nadeel echter is dat het gebruik hiervan vaak duurder is dan elektriciteit. Elektrische verwarmers zijn dus goedkoper in gebruiken en kunnen meer gericht een plek verwarmen. Maar als nadeel heeft het dat het vaak met snoeren te pas gaat.

Wilt u meer informatie over alle soorten en typen terrasverwarmers? Neem dan eens een kijkje op Barbecueshop.nl.

Tuin Diverse