Zo gaat je garagedeur langer mee

In eerste instantie zul je er waarschijnlijk niet bij stil staan dat je de deur van de garage moet onderhouden. Maar net zoals alle andere onderdelen van je woning, heeft ook de garagedeur zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig. Maar welk onderhoud valt daaronder? Je leest het in dit blogartikel.

Het deurblad onderhouden

Het deurblad van de garagedeur wordt dag in dag uit blootgesteld aan de natuurelementen. Daardoor ontstaat er op ten duur een laagje vuil dat zich op het deurblad vestigt. Op zich kan die viezigheid geen kwaad, maar vuil zoals vogelpoep kun je beter niet te lang laten zitten. De vogelpoep kan de lak van het deurblad namelijk aantasten. Zorg er daarom voor dat je zo nu en dan het deurblad reinigt met een sopje en een zachte spons. Gebruik daarbij geen agressieve middelen, maar liever groene zeep. Spoel voordat je gaat boenen het deurblad met de tuinslang af, zodat eventuele zandkorrels weg zijn en je daardoor geen krassen op de lak kunt maken.

Naast het schoonhouden van het deurblad, is het ook van belang dat je het deurblad zo nu en dan verft. De verflaag heeft namelijk een beschermende functie, waardoor het roesten van de deur wordt tegengegaan. Bovendien zal de verflaag in de loop der jaren lichter van kleur worden waardoor het steeds minder mooi gaat ogen. Ga echter niet met de eerste de beste verf aan de gang, maar raadpleeg altijd een garagedeur specialist voor advies over welke verfsoort je het beste kunt gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het deurblad te laten schilderen. Professionals krijgen immers in de meeste gevallen een mooier resultaat dan iemand die niet dagelijks met garagedeuren bezig is.

De garagedeur onderdelen onderhouden

Iedere keer als je de garagedeur gebruikt worden de onderdelen waarmee de deur functioneert belast. Dat is natuurlijk geen probleem, want daar zijn onderdelen voor gemaakt. Echter, wil je dat de garagedeur onderdelen zo lang mogelijk mee gaan? Zorg dan dat je ze schoon houdt en indien nodig periodiek smeert zodat ze soepel blijven functioneren. Daarnaast is het van belang om in de gaten te houden wanneer bepaalde onderdelen vervangen moeten worden. Het beste is dat als je een garagedeur koopt om te vragen naar welke onderdelen je periodiek moeten controleren en waarop je ze moet controleren. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zijn garagedeur onderdelen versleten? Zorg dan dat ze tijdig worden vervangen om onveilige situaties te voorkomen. Weet je niet precies hoe je de onderdelen op een veilige manier moet vervangen? Laat een professionele monteur het werk dan voor je uitvoeren.

Garagedeur onderdelen online bestellen

Besluit je om de garagedeur onderdelen zelf te vervangen? Dan is het goed om te weten dat je voor de meeste onderdelen de deur niet uit hoeft. Je kunt ze tegenwoordig eenvoudig via online workshops kopen. Een voorbeeld vind je hier: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-onderdelen/.

Tuin Diverse