Gemakkelijk en snel je tuin verbouwen

Heb jij nou altijd al eens je tuin willen veranderen? Doe het dan nu! Je bent waarschijnlijk al maanden uit gekeken op je tuin en je wordt er niet langer gelukkig van. Het is tijd voor actie. Tuurlijk, het is begrijpelijk dat je niet weken bezig wilt zijn met een nieuwe tuin, maar dit hoeft ook helemaal niet. Je kan binnen 2 dagen je tuin omtoveren tot een paradijs. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een goed plan en een goede uitvoering. We geven hieronder een paar tips om zo snel en gemakkelijk mogelijk jouw tuin een volledige make over te geven.

Het meesterplan

Voordat je aan de daadwerkelijke make over kunt beginnen, moet je van te voren een strak plan hebben. Hierdoor is de kans straks kleiner dat je onnodig uitstel krijgt. Bekijk je tuin daarom eens goed, maar echt goed. Wat vind je nou precies zo afgrijselijk en welke planten of tuinaccessoires verdienen volgens jou nog wel een tweede kans? Maak voor jezelf een lijst van de dingen die je echt wilt verwijderen uit je tuin, want voor een mooie tuin hoef je niet alles weg te doen. Oude dingen kunnen opbloeien door er simpelweg een nieuwe plant naast te zetten! Nadat je deze lijst hebt gemaakt, is het tijd voor de volgende stap. Bedenk wat voor spullen het oude goed moeten vervangen. Speur wat catalogussen af en maak mooie knipsels van de dingen die je nieuw zou willen kopen. Deze twee stappen hoeven niet veel tijd in beslag te nemen. Probeer elke avond na het werk even de tijd te nemen voor je tuin en je hebt het al voor elkaar.

Praktische vragen

Nu je het design van je nieuwe tuin hebt vastgesteld, moeten er slechts nog een paar praktische vragen beantwoord worden, voordat het meesterplan daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Zo moet je jezelf afvragen hoeveel dagen de make over in beslag mag nemen. Stel je zegt ik wil het binnen een weekend klaar hebben. Top dan gaat dat gebeuren. Dan kom je al snel bij de volgende vraag, ga je zelf het hele weekend in de tuin ploegen of geef je het werk gedeeltelijk uit handen? Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de dingen die er moeten gebeuren. Door een hoveniersbedrijf in te huren heb je wel de garantie dat het ook daadwerkelijk in een weekend klaar is. Bovendien kun je de hoveniers dan wel helpen, maar ben je zelf niet de hele dag in de weer als je dat niet wil.

Voordat de tuin daadwerkelijk aangelegd kan worden, moeten de spullen natuurlijk wel gearriveerd zijn. Om eventuele vertragingen te voorkomen door levertijden, is het verstandig om de spullen zelf op te halen. Dit kun je doen door een auto of bus te huren bij jou in de regio. Zoek bijvoorbeeld op auto huren Amsterdam als je uit de regio Amsterdam komt. Naast het feit dat je spullen nu sneller in huis zijn gehaald, bespaar je jezelf ook nog eens bezorgkosten.

Na het huren van een auto of bus uit de regio, via bijvoorbeeld auto huren Rotterdam, kan het meesterplan uitgevoerd worden en heb je binnen no time jouw droomtuin!

tuinmeubelen